Πρόταση του Συνδέσμου για την ονοματοδοσία της νέας πλατείας σε «πλατεία Οικουμενικού Πατριαρχείου»

Να ονομαστεί η νέα πλατεία που δημιουργείται στη συμβολή των οδών Σεφέρη με Βάρναλη «πλατεία Οικουμενικού Πατριαρχείου» προτείνει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών με επιστολή του προς το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη «για λόγους αποκατάστασης της ιστορικής σχέσης του Συνοικισμού με την Κωνσταντινούπολη».

όπως αναφέρουμε στην επιστολή, ο Συνοικισμός Κωνσταντινουπολιτών έχει άμεση σχέση με την Κωνσταντινούπολη και τους ομογενείς. Τον δημιούργησαν εν έτει 1963 εκείνοι που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923 για να εξυπηρετήσουν τις στεγαστικές ανάγκες των Κωνσταντινουπολιτών, όπως αναφερόταν στο πρώτο καταστατικό του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Η Κωνσταντινούπολις», που πλέον έφθαναν κατά κύματα στη Θεσσαλονίκη μετά τα γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής: 181104 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

181104 onomatodosia plateias

Μοιραστείτε με άλλους

One thought on “Πρόταση του Συνδέσμου για την ονοματοδοσία της νέας πλατείας σε «πλατεία Οικουμενικού Πατριαρχείου»

  1. Ο δρόμος που ενώνει τον συνοικισμό μας με την εγνατία είναι μέσα στα χόρτα και τα σκουπίδια συνεχώς.

    Σαν κάτοικος του λόφου των κωνσταντινοπολιτών θα ήθελα να ενημερωθώ εαν γίνεται κατι ομαδικό από τον σύλλογο στον δήμο ώστε να διατηρείται, σε συνεχή βάση, καθαρό από σκουπίδια και τα χόρτα το έμπα και εβγα στην εγνατία οδό.
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Website