Αίτημα προς το Δήμο για διόρθωση του φωτισμού στο Συνοικισμό | συλλογή υπογραφών

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συνδέσμου,

Σας ενημερώνουμε ότι υποστηρίζουμε πλήρως την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών με αίτημα τη διόρθωση του φωτισμού στο Συνοικισμός μας, την οποία έλαβε ομάδα συγκατοίκων μας.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συνυπογράψετε το αίτημα στέλνοντας εδώ ένα απαντητικό email με το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας.

Ακολουθεί η “αίτηση – υπόμνημα” προς τον Δήμαρχο, το οποίο καλούμαστε όλοι να συνυπογράψουμε:

 

ΑΙΤΗΣΗ- ΥΠΟΜΝΗΜΑ

κατοίκων οικισμού Κωνσταντινουπολιτών

Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

σεβαστά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη,

χαίρετε και Καλή Χρονιά.

Είμαστε κάτοικοι του οικισμού Κωνσταντινουπολιτών και έχουμε ένα μεγάλο θέμα ασφαλείας στον οικισμό μας, εδώ και πολλά χρόνια: πρόκειται για τον ανεπαρκή φωτισμό των δρόμων.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, ο οικισμός περιλαμβάνει 6 κύριους δρόμους καθέτους προς τη 17η Νοέμβρη (Ιπποκράτους, Δημοκρατίας, Σεφέρη, Βιζβίζη, Παλαμά, Παπανικολάου) και πολλούς παραλλήλους. Από τους δρόμους αυτούς μόνο οι δύο ( Σεφέρη και Βισβίζη) φωτίζονται επαρκώς. Οι υπόλοιποι είναι πρακτικά σκοτεινοί και όλοι οι παράλληλοι παρομοίως.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο συνοικισμός μας είναι σκοτεινός γενικά: όχι μόνο οι κάθετοι δρόμοι που προαναφέραμε είναι χωρίς επαρκή φωτισμό, αλλά και όλοι οι παράλληλοι προς τη 17η Νοέμβρη φωτίζονται, κυρίως, από τα φώτα που ανάβουν οι ένοικοι των σπιτιών.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της ανεπάρκειας του φωτισμού: κυρίως τους χειμερινούς μήνες που σκοτεινιάζει νωρίς, οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιστρέφουν από τα μαθήματα και τα φροντιστήριά τους δεν αισθάνονται (και δεν είναι) ασφαλείς, οι ευκαιρίες για διαρρήξεις ή απόπειρες είναι πιο εύκολες (περίπου όλα τα σπίτια έχουν υποστεί διάρρηξη ή απόπειρα διάρρηξης) και γενικότερα επικρατεί, τελείως δικαιολογημένα ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας και φόβου μόλις πέσει το σκοτάδι. Εκτιμούμε βέβαια ότι σε  κανέναν κάτοικο του οικισμού μας δεν αξίζει να ανέχεται και να υφίσταται το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου μόλις πέσει το σκοτάδι.

Είναι λοιπόν επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να φωτιστούν ικανοποιητικά τουλάχιστον σε πρώτη φάση όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, κάθετοι προς τη 17η Νοέμβρη.

Πρόκειται για ένα αίτημα που είχαμε διατυπώσει και στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να λάβουμε απάντηση, αλλά ούτε και να δούμε σχετικές ενέργειες από την πλευρά του Δήμου.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το αίτημα μας δε θα πέσει στο κενό, αλλά θα το εξετάσετε και θα δώσετε τη δέουσα λύση.  Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση δρομολόγηση τρόπων διευθέτησης του σοβαρού καθημερινού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις και αναμένουμε ενημέρωση για ενέργειές σας. (Πληροφορίες Βασ. Δαγδιλέλης, τηλ. 6977 261 289, e-mail: dagdil@uom.edu.gr).

Ακολουθούν υπογραφές των κατοίκων του Οικισμού.