Εξηγήσεις ζητά ο Σύνδεσμος για τις ψηλές υπό ανέγερση οικοδομές

Επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έστειλε το δ.σ. του Συνδέσμου Κατοίκων σχετικά με το θέμα της ανοικοδόμησης σε ύψος πολύ μεγαλύτερο των υφισταμένων. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ | αρ. πρωτ.: 402

Κωνσταντινουπολίτικα – Πυλαία, 4.4.2021

ΠΡΟΣ

κ. Γεώργιο Μπαμπαράτσα, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη

κ. Αζά Βασίλειο, Πρόεδρο Δ.Κ. Πυλαίας

 

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Τα τελευταία χρόνια ΔΥΣΤΥΧΩΣ παρακολουθούμε ότι στο Συνοικισμό χτίζονται οικοδομές με ύψος μεγαλύτερο από το όριο που γνωρίζουμε ότι ισχύει στο Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών.  Το αποτέλεσμα είναι ότι αλλοιώνονται τα γενικά χαρακτηριστικά του αλλά και ειδικότερα δημιουργείται μια νέα απροσδόκητη κατάσταση για τους γείτονες. 

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα το αποτέλεσμα τυχόν ελέγχου που έγινε στην νεοανεγειρόμενη οικοδομή επί της οδού Παπανικολάου, η οποία εμφανώς ξεπερνά το γνωστό ως νόμιμο ύψος των οικοδομών στο Συνοικισμό.

Σε περίπτωση που δεν έχει διεξαχθεί έλεγχος, παρακαλούμε να προβείτε σ’ αυτόν και να επιβάλετε το νόμιμο. Σε κάθε περίπτωση να μας γνωρίσετε με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να χτίσει στο Συνοικισμό μας υπερβαίνοντας τα γνωστά σε όλους καθιερωμένα πλαίσια.