Επιστολή στο Δήμο για ένταξη έργων στο Συνοικισμό στο τεχνικό πρόγραμμα 2016

Με επιστολή προς το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Πάρη Τσογκαρίδη ζητάμε να περιληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 τα παρακάτω έργα που αφορούν στο Συνοικισμό μας, αιτήματα τα οποία έχουμε θέση προς το Δήμο μας από το καλοκαίρι του 2014.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Όπως έχουμε συζητήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προτείνουμε την αντιμετώπιση του Συνοικισμού μας από το Δήμο ως ένα project για την ανάδειξή του, το οποίο συνεπάγεται ολοκληρωμένη παρέμβαση με πολλαπλές δράσεις αντί αποσπασματικών παρεμβάσεων χωρίς ορατό αποτέλεσμα.
Στο πλαίσιο αυτό και με αυτό το πνεύμα, με το από 14-7-2014 έγγραφό μας θέσαμε μια σειρά θεμάτων – προβλημάτων (θέματα τακτικής συντήρησης μέχρι μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έργων) για τα οποία θα επιθυμούσαμε την παρέμβαση του Δήμου.
Επειδή κάποια από αυτά ενδεχομένως πρέπει να ενταχθούν στον προγραμματισμό του Δήμου, επαναφέρουμε την από 14-7-2014 επιστολή μας και παρακαλούμε για την ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016, όπου αυτό απαιτείται.

Α. Εκκρεμότητες σχετικές με οικόπεδα συνοικισμού:
1. Οριστική επίλυση εκκρεμών ζητημάτων για τα δύο οικόπεδα για τα οποία έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 266/22-1-2014 απόφαση του ΣτΕ: α) ακίνητο εμβαδού 2.305,49 τ.μ., που βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ 647 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πυλαίας του Ν. Θεσσαλονίκης (συμβολή οδών Βάρναλη και Βυσβίζη) που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου – αναψυχής και β) ακίνητο εμβαδού 717 τ.μ., που βρίσκεται στο Ο.Τ. 666α του ρυμοτομικού σχεδίου του ίδιου Δήμου (που περικλείεται από τις οδούς Παλαμά – Βάρναλη – Θεοφίλου) και είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος για την ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου.
Β. Θέματα κατασκευών και συντηρήσεων υποδομών συνοικισμού
4. Ολοκλήρωση κατασκευής Δημοτικού Σχολείου.
5. Ηλεκτροφωτισμός οδών Δημοκρατίας και Θεοφίλου.
6. Διαμόρφωση – φροντίδα πάρκου Ιπποκράτους.
7. Διαμόρφωση και συντήρηση πάρκου Μπαριαμάκη.
8. Ανακατασκευή γυμναστηρίου Γυμνασίου – Λυκείου.
9. Βελτίωση – διαμόρφωση γηπέδου μπάσκετ, οδού Βισβίζη.
10. Κατασκευή λιτού πολιτιστικού κέντρου (μεταξύ νηπιαγωγείου και Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας)
11. Αρχιτεκτονική μελέτη – κατασκευή κεντρικής πλατείας συνοικισμού (μεταξύ του υπό κατασκευή Δημοτικού σχολείου και της οδού Βάρναλη).
12. Ολοκλήρωση δικτύου πεζοδρόμων στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Βάρναλη – Βυσβίζη – Γληνού – Σεφέρη.
13. Αποκατάσταση κατεστραμμένων ηχοπετασμάτων στο όριο της περιφερειακής οδού.
14. Διαγράμμιση των κεντρικών οδών του Συνοικισμού.
15. Έργα ανάπλασης της οδού 17 Νοέμβρη.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας”.