Η υπέροχη βραδιά της κοπής βασιλόπιτας

sksk5

Με πολύ κέφι από όλους τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, στην κατάμεστη ταβέρνα Άμπελος (του χρόνου πρέπει να πάμε σε μεγαλύτερο χώρο…). Τιμώμενο πρόσωπο φέτος, μιας χρονιάς που συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Κατοίκων, ο πρώτο πρόεδρος (1987-1990) Αντώνης Σαχπεκίδης, ο οποίος παρέλαβε με συγκίνηση το ενθύμιο του Συνδέσμου (μια αποτύπωση του λογοτύπου του Συνδέσμου σε μπρούντζο).  

Ο πατήρ Χρήστος, εφημέριος του ιερού παρεκκλησίου της Αγίας Γλυκερίας, ευλόγησε την εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνη, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Εγνατία Οδός ΑΕ Απόστολου Αντωνούδη, της Προέδρου της Ένωσης Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος Δήμητρας Δουρμάζερ, των Αντιδημάρχων Πυλαίας Χορτιάτη Νίκου Μπουλομύτη, Ελένης Γιαννούδη, του Προέδρου της ΚΕΠΑΠ Γ. Καρτάλη, του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Γιαγτζή, της Δημοτικής Συμβούλου και Πολιτεύτριας Ανατολής Κωνσταντινίδου, του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Παρασκευά, του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Παρισόπουλου, του Δημοτικού Συμβούλου Πάρι Τσογκαρλίδη, της Δημοτικής Συμβούλου Κικής Φαρίνη, του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Καρίκα και του Προέδρου της Δ.Ε.  Πυλαίας Δάνου Τουφέγγη.

Το φλουρί της βασιλόπιτας για την καλή τύχη έπεσε στο κομμάτι της Αγίας Γλυκερίας και το παρέλαβε ο πατήρ Χρήστος.

Το φλουρί στα βασιλοπιτάκια έπεσε στην Στέλλα Οικονόμου, η οποία εκτός από την καλή τύχη κέρδισε και την ημερήσια εκδρομή στο καρναβάλι της Ξάνθης, μιας προσφορά του πρακτορείου ταξιδίων της Γεωργίας Δημάκη www.dimakitravel.gr.

Κατά την προσέλευση στην Άμπελο, μας υποδεχόταν με υπέροχες κλασικές και κινηματογραφικές μελωδίες το Trio Chord!

Το μουσικό συγκρότημα Γκιντίκι plus με τον μοναδικό τους τρόπο έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια και μας ξεσήκωσαν όλους στο χορό.

Η λαχειοφόρος αγορά πρόσφερε 128 δώρα (η λίστα δημοσιεύεται σε άλλο ποστ), για τα οποία ευχαριστούμε πολύ όλους τους δωροθέτες.

sksk5

sksk1

sksk2

sksk3

sksk4