Νέα επιστολή στον αντιδήμαρχο Μπαμπαράτσα για τον καθαρισμό οικοπέδων

katharismos oikopedon

Νέα επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γ. Μπαμπαράτσα σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων στο Συνοικισμό, έστειλε ο Σύνδεσμος. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ PDF: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 2

“Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

                Με την από 31/5/2016 ζητήσαμε να προβείτε στον καθαρισμό των κενών οικοπέδων εντός του Συνοικισμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Άρθρο 94 παρ. 26 και την Πυροσβεστική Διάταξη Αρ. 4/2012-Άρθρο 1, προβλέπεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών να προβαίνουν σε τακτικό καθαρισμό, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Προβλέπεται επίσης η επιβολή προστίμου σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433ΠΚ.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις ενέργειες που έχει κάνει η Αντιδημαρχία σχετικά με τα οικόπεδα που περιλαμβανόταν στην επιστολή μας, ήτοι τα κάτωθι:

Α) περικλειόμενα από τις οδούς Βάρναλη – Παπανικολάου – Μενάνδρου – Παλαμά

Β) πάρκο οδού Ιπποκράτους (από την οδό Συμεωνίδη έως την οδό Κάλβου)

Γ) Σπύρου Λούη & Σεφέρη

Δ) Βυζαντίου & Θεοφίλου

Ε) Σεφέρη & Βοσπόρου

                Ιδιαίτερα δε για το υπό Α) θεωρούμε ότι η συγγενική σας σχέση με τους ιδιοκτήτες – διεκδικητές σε ένα από αυτά, όπως είχατε ο ίδιος δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα εμποδίσει τον καθαρισμό του, έστω τώρα που έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα καλοκαιριού. Πολύ δε περισσότερο που στον γειτνιάζοντα πεζόδρομο παίζουν καθημερινά παιδιά, είχε δε ξεσπάσει πυρκαγιά περί τα μέσα του περασμένου Μαΐου.  

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και για τη συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

Το δ.σ. του ΣΚΣΚ

Γιάννης Κεσσόπουλος, Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ζαβλάρης, Αντιπρόεδρος

Αργύρης Λιάπης, Γραμματέας

Νίκη Αργυρίου, Ταμίας

Καίτη Παπαθανασίου, μέλος