Παρέμβαση Συνδέσμου Κατοίκων: “Τα παιδιά του Συνοικισμού στα σχολεία του Συνοικισμού”

Επιστολή με θέμα τη φοίτηση των παιδιών που ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ στο Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας έστειλε το δ.σ. του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Χορτιάτη προς την αρμόδια Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στην κ. Ελένη Γιαννούδη, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, στον κ. Ηλία Παρασκευά, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και στον κ. Κωνσταντίνο Κόμπο, Διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

190415 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

“Αξιότιμη κ. Διευθύντρια,

            Με αφορμή την έντονη ανησυχία που φτάνει δυστυχώς και αυτή τη χρονιά στο Σύνδεσμο Κατοίκων από γονείς του Συνοικισμού, σας υπενθυμίζουμε τη θέση – αίτημα του Συνδέσμου όπως εκφράστηκε από τον Ιούνιο 2015, ενόψει τότε της έναρξης λειτουργίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας που βρίσκεται στον Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών, και όπως έκτοτε εκφράζεται κάθε χρόνο:

Α) Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας πρέπει να φοιτούν κατά προτεραιότητα τα παιδιά που κατοικούν πραγματικά στο Συνοικισμό, εξάλλου αυτά κατοικούν και πιο κοντά στο σχολείο –αυτό προκύπτει α) από την κοινή λογική που λέει ότι παιδιά που μένουν πιο κοντά στο σχολείο δικαιούνται να φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο και β) από την συνήθη εφαρμογή του συστήματος των «όμορων κύκλων» ώστε να εγγράφονται σε κάποιο σχολείο όσοι κατοικούν πιο κοντά (η οποία στην περίπτωση του 3ου Δημοτικού δεν εφαρμόστηκε ποτέ!)

Β) Να μην επιβαρυνθεί κι άλλο το ήδη υπερφορτωμένο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπως δυστυχώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια

Γ) Να αξιοποιηθούν τα όμορα σχολεία που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως συνέβαινε στο παρελθόν

Δ) Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανέγερσης ή εκμίσθωσης ενός νέου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή κάτω από τη 17η Νοέμβρη, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας και η Πυλαίας”.