Πρόσκληση στους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου να εμπνευστούν το logo του Συνδέσμου!

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου φιλοδοξούμε ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών να αποκτήσει το δικό του λογότυπο (logo)! Επειδή θέλουμε να μην αποτελέσει μοναχική υπόθεση αλλά να συμμετάσχουν στη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι του Συνοικισμού, αποφασίσαμε να καλέσουμε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου να φιλοτεχνήσουν το σήμα του Συνδέσμου. Κι αυτό κάναμε, με τη βοήθεια των διευθυντών των δύο σχολείων, της κ. Παππά και του κ. Βέτσιου!

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας – Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου να φιλοτεχνήσουν το σήμα του Συνδέσμου.

Το σήμα θα πρέπει να σχετίζεται με στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ΣΚΣΚ (ενδεικτικά αναφέρονται η σύνδεση του οικισμού με τους Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες, ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής, η επιθυμία και προσπάθεια του Συνδέσμου για τη διατήρηση της ημι-αστικής φυσιογνωμίας του οικισμού) και να αποτυπώνει τη σύγχρονη ταυτότητα του Συνοικισμού, εικαστικά (logo) ή και λεκτικά (slogan).

Κάθε συμμετέχων μπορεί να καταθέσει πέραν της μίας (1) πρότασης και μέχρι τον συνολικό αριθμό των τριών (3).

Τα σχέδια θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 είτε σε έντυπη μορφή μέσω του Διευθυντή/τριας του Σχολείου σε κάποιο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου είτε να αποσταλεί σε υψηλή ανάλυση σε ηλεκτρονική μορφή στο email konstantinoupolitika@gmail.com

Το σήμα θα επιλεγεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΣΚ εφόσον πληροί τις προδιαγραφές, το αποτέλεσμα θα γνωστοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2015 και θα συνοδεύεται από ονομαστική αναφορά του δημιουργού.

Το σχέδιο που θα επιλεγεί θα αποτελέσει το σήμα του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας – Θεσσαλονίκης και θα συνοδεύει στο εξής επίσημα έγγραφα και δημόσιες αναφορές του Συνδέσμου κ.ά.

Τα υπόλοιπα σχέδια που θα υποβληθούν θα αποτελέσουν αντικείμενο έκθεσης στο πλαίσιο του Ανταμώματος Γειτονιάς 2015 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2015.

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1987 μετά από τη συνένωση των οικοδομικών συνεταιρισμών προσφύγων «Η Κωνσταντινούπολις» και  ιδιωτικών υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος». Ο Συνοικισμός περικλείεται από τις οδούς Ιπποκράτους και Παλαμά. Σήμερα υπάγεται στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

                Σκοποί τους σωματείου είναι:

  • Η μελέτη και η προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων που αντι­μετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
  • Η υπεύθυνη τοποθέτηση σ’ αυτά τα προβλήματα και η συλλογική δράση για την επίλυση τους.
  • Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του Σωματείου και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.
  • Η ψυχαγωγία των μελών του, η καλλιέργεια του πνεύματος της φυσιολατρείας, στα πλαίσια της προστασίας του φυσικού περι­βάλλοντος.
  • Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη του Αθλητισμού, καθώς και των δυνατοτήτων των αθλητών του Σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσω της φυσικής δραστηριότητας. Η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και των αθλητών του και η δημιουργία ισχυρών ηθικών χαρακτήρων με συνδυασμό της γυμναστικής και της εφαρμογής και εκτελέσεως μορφωτικών, αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικότερα των αθλημάτων: α) χειροσφαίρισης, β) καλαθοσφαίρισης, γ) πετοσφαίρισης, δ) ποδοσφαίρου, ε) κολύμβησης, στ) τέννις, ζ) παντός αθλήματος κλασικού αθλητισμού, η) επιτραπέζιας αντισφαίρισης, θ) ενόργανης γυμναστικής, ι) άρσης βαρών και ια) όλων των άλλων ολυμπιακών αθλημάτων.
  • Η καλλιέργεια σε βάθος, η ανάπτυξη και διάδοση της μουσικής, του χορού και των εκδρομών.
  • Η προστασία και υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Αρχιτεκτονική, μουσική, γράμματα κλπ).
  • Η παροχή τεχνικής ή άλλης βοήθειας προς τα μέλη για την επί­λυση των προβλημάτων που έχουν σχέση με την περιοχή.
  • Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επιστημονικές οργανώσεις και τα άλλα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης, για την προώθηση των παραπάνω σκοπών του Σωματείου.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κεσσόπουλος, Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ζαβλάρης, Αντιπρόεδρος

Αργύρης Λιάπης, Γραμματέας

Νίκη Αργυρίου, Ταμίας

Καίτη Παπαθανασίου, Μέλος