Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνουν ελεύθεροι οι χώροι κάτωθεν της οδού Βάρναλη

ΟΧΙΕνημέρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιανουαρίου 2016

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε γνωμοδοτική δυνατότητα, ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης πρότεινε και η πλειοψηφία αποφάσισε την αποστολή των φακέλων των τριών οικοπέδων κάτωθεν της οδού Βάρναλη στην Περιφέρεια, χωρίς να γνωμοδοτήσει υπέρ της διατήρησης των χώρων ως κοινωφελών, όπως ήταν το αίτημα του Συνδέσμου μας και διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο από τον πρόεδρο του Συνδέσμου όσο και από τον εξειδικευμένο νομικό μας σύμβουλο, φυσικά με στέρεα νομικά επιχειρήματα. Αυτό συνέβη παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Μπορεί να μην πήραμε αυτό που θέλαμε, δηλαδή την έκφραση της βούλησης του Δήμου ότι ΘΕΛΕΙ να παραμείνουν οι χώροι ελεύθεροι, αλλά πιθανόν αποτρέψαμε και μια ευθεία απόφαση για γνωμοδότηση υπέρ της άρσης της απαλλοτρίωσης.

Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία 15-20 μελών του Συνδέσμου και κατοίκων του Συνοικισμού, όπως επίσης και η συλλογή 350 υπογραφών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μόλις 4-5 ημερών. Πιστεύουμε ότι έπαιξε και θα παίξει ρόλο η όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή. Σας ευχαριστούμε όλους για την ταχεία ανταπόκριση.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να περισώσουμε τον ελάχιστο –και τελευταίο εναπομείναντα- δημόσιο χώρο που δικαιούται ο Συνοικισμός, με βάση τον αρχικό πολεοδομικό σχεδιασμό. Έχουν μοιραστεί έντυπα σε όλον τον Συνοικισμό και όλοι οι συγκάτοικοι είναι ενήμεροι για το θέμα.

Ήδη εξετάζουμε τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε έναντι της Περιφέρειας, η οποία και θα αποφασίσει, τελικά, για την τύχη των χώρων. Εξετάζουμε, επίσης, τις δικαστικές ενέργειες με βάση τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέχρι και την προσεχή Κυριακή, οπότε μπορείτε να προσέρχεστε στα δύο περίπτερα της οδού Σεφέρη. 

Επίσης, όσοι δεν υπογράψατε, μπορείτε να το κάνετε και μέσω ίντερνετ, στέλνοντας email στο info@konstantinoupolitika.gr ή στοkontantinoupolitika@gmail.com καθώς και με μήνυμα στο inbox της σελίδας του Συνοικισμού www.facebook.com/konstantinoupolitika.pylaia.thessaloniki/

Αυτός ο Συνοικισμός φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του, με πολλούς και ζόρικους αγώνες από τους κατοίκους τους, σε κάθε του βήμα (ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι, φωτισμός). Φαίνεται πως έτσι θα συνεχίζουμε πάντοτε, γι’ αυτό και είναι κρίσιμη και σημαντική η συμμετοχή όλων ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ στη διεκδίκηση του αυτονόητου, δηλαδή των ελεύθερων κοινόχρηστων ή κοινωφελών χώρων στο Συνοικισμό μας.