Το Σάββατο 27/2, στις 11 το πρωί, δενδροφύτευση στη γειτονιά μας!

AFISA PRASINOΤο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί για να φυτέψουμε φυτά στη γειτονιά μας, με τη συνδρομή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΣΑ! Με αυτό το σύνθημα, μικροί μεγάλοι παίρνουμε τσάπες και τσαπάκια, φοράμε καλή διάθεση, εννοείται φραπεδάκι και νερό και πάμε για την πρώτη μας δενδροφύτευση!

Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Τμήμα Δασολογίας του ΑΠΘ και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Δασοκομίας κ. Θεοχάρη Ζάγκα για την προσφορά των φυτών (200 πικροδάφνες και 60 τούγιες).

Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στη γωνία των οδών Σεφέρη και Ιπποκράτους. Είναι η πρώτη από μια σειρά δενδροφυτεύσεων που προγραμματίζουμε προκειμένου να ομορφύνουμε τη γειτονιά μας.

Κι επειδή θέλουμε παρέα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μπορούν κι αυτές να συμμετέχουν με το να φέρουν καμιά πιτούλα σπιτική για πρωινό και για παρέα!

Μουσικούλα θα έχουμε! Θα περάσουμε καλά! Και η δουλειά θα είναι λίγη… (απαραίτητη διευκρίνιση!)

Όλοι γνωρίζουμε πως η σημασία του Πρασίνου στο αστικό περιβάλλον είναι τεράστια. Τα φυτά μέσα στην πόλη συμβάλλουν σημαντικά:

  • στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου
  • στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, επηρεάζοντας θετικά την ψυχική και φυσική κατάστασή τους
  • στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από ρυπαντές και σκόνη και στον εμπλουτισμό της σε οξυγόνο, μέσω της φωτοσύνθεσης
  • στη βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μικρόκλιμα με πιο δροσερές θερμοκρασίες αέρα και επιφάνειας εδάφους, το καλοκαίρι
  • στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών επιβίωσης για ποικιλία ειδών της πανίδας