Το Σάββατο 17/12 στις 12.30 λέμε τα κάλαντα στο Συνοικισμό μας!
161210-carrols-afisa
«Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…»
  • Λέμε τα κάλαντα στη γειτονιά μας!
  • Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα
  • Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στις 12.30 το μεσημέρι, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…», που διοργανώνουμε για 3η συνεχή χρονιά. 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της εκδήλωσης είναι αναλυτικά οι εξής:

  • Από τη 12 το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο του νέου Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας (επί της οδού Σεφέρη) θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου Αγίας Γλυκερίας της Ενορίας του Αγίου Χριστοφόρου σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
  • Στις 12.30, θα συγκεντρωθούμε στο Πάρκο του Μπαριαμάκη (οδός Δημοκρατίας με Βυσβίζη) μαζί με τα παιδιά μας και τα τριγωνάκια τους. Από εκεί θα ξεκινήσουμε με χορωδία παιδιών από τα σχολεία του Συνοικισμού υπό την καθοδήγηση του μουσικοδιδάσκαλου και μέλους του Συνδέσμου Γρηγόρη Λαγκουβάρδου αλλά και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πυλαίας, μια διαδρομή στους δρόμους του Συνοικισμού:

    Δημοκρίτου – Βοσπόρου – Βυζβίζη – Γληνού – Σεφέρη – Βυζαντίου – Δημοκρατίας – Βάρναλη – Παπανικολάου – Λούη – Βυζβίζη – Μενάνδρου – Παλαμά – 17ης Νοέμβρη (στάση 1 Βυζβίζη, στάση 2 Σεφέρη) – Ιπποκράτους – Πρωτομαγιάς – Δημοκρατίας – Θερμαϊκού – Σεφέρη – Αγία Γλυκερία (τέρμα).

Η χριστουγεννιάτικη γιορτινή πορεία που σκοπό έχει να ξεσηκώσει με τους ήχους των οργάνων και τις χαρούμενες παιδικές φωνές, τη γειτονιά μας, να γνωρίσουμε το Συνοικισμό μας, να τον αγαπήσουμε και να τον φροντίζουμε, θα καταλήξει στο χώρο δίπλα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα κεραστούν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα, φτιαγμένα από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Καλούμαστε όλοι οι κάτοικοι του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών να συμμετάσχουμε όλοι στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Κωνσταντινουπολίτικα, ένα χωριό μέσα στην πόλη» του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

12.00 – 14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: Δράση συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, κονσέρβες, ρύζι κ.ά.) τα οποία και θα αποδοθούν από τους υπευθύνους του Συνδέσμου στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Χριστοφόρου

12.00-14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: σημείο συγκέντρωσης κερασμάτων που έχουν φτιάξει μαμάδες και γιαγιάδες του Συνοικισμού (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, νηστίσιμα εδέσματα κ.λπ.)

12.00, Πάρκο Μπαριαμάκη (οδός Δημοκρίτου με Βυσβίζη): «Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…» – εκκίνηση χορωδίας μαθητών και παιδιών για τη γιορτινή βόλτα στους δρόμους του συνοικισμού.

  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δημοκρίτου – Βοσπόρου – Βυζβίζη – Γληνού – Σεφέρη – Βυζαντίου – Δημοκρατίας – Βάρναλη – Παπανικολάου – Λούη – Βυζβίζη – Μενάνδρου – Παλαμά – 17ης Νοέμβρη (στάση 1 Βυζβίζη, στάση 2 Σεφέρη) – Ιπποκράτους – Πρωτομαγιάς – Δημοκρατίας – Θερμαϊκού – Σεφέρη – Αγία Γλυκερία (τέρμα).

14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: ολοκλήρωση της πορείας με κέρασμα στα παιδιά και ευχές

*Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν ως εθελοντές α) για τη συλλογή τροφίμων και β) για την υποδοχή των χριστουγεννιάτικων και νηστίσιμων εδεσμάτων, παρακαλούνται να στείλουν SMS στο τηλ. 6972-174860 ή μήνυμα στο email konstantinoupolitika@gmail.com ή στο facebook (inbox) www.facebook.com/konstantinoupolitika.pylaia.thessaloniki με το όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας.