Ερώτηση στο Δήμαρχο για το υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο στα Κωνσταντινουπολίτικα

DSC_0049aΤέσσερα ερωτήματα σχετικά με το υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο του Συνοικισμού μας απευθύναμε στο Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, με επιστολή του Συνδέσμου στις 23.12.2014, προκειμένου να μάθουμε την τύχη του έργου και το αν τελικά το σχολείο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2015. Αφορμή η ανησυχία πολλών συγκατοίκων αλλά και ημών καθώς το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 31.12.2014, κάτι που δεν συνέβη. Η απάντηση του Δημάρχου θα δημοσιευθεί μόλις μας γνωστοποιηθεί.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε αποδέκτες της έντονης ανησυχίας των συγκατοίκων μας σχετικά με το υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο. Όλοι διαπιστώνουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι το έργο έχει σταματήσει ή εν πάσει περιπτώσει προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο, το έργο επρόκειτο να παραδοθεί στα τέλη του χρόνου. Αυτό βεβαίως δεν πρόκειται να γίνει κι αυτό φτάνει πλέον σε εμάς με τη μορφή παραπόνων. Εκφράζεται δε η ανησυχία από πολλούς εάν το σχολείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο 2015.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε προκειμένου με τη σειρά μας να πληροφορούμε σωστά τους συγκατοίκους μας:

Α) Για ποιο λόγο έχουν σταματήσει οι εργασίες.

Β) Πότε το έργο θα παραδοθεί από τον εργολάβο και αν αυτό θα γίνει μέχρι το Μάρτιο 2015. 

γ) Εάν θα είναι έτοιμο το σχολείο για να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο 2015.

δ) Δεδομένου ότι το δημοτικό σχολείο προβλέπεται να είναι 6-θέσιο ενώ οι μαθητές δημοτικού του συνοικισμού που αυτή τη στιγμή μοιράζονται σε τρία σχολεία είναι πολλοί περισσότεροι από τον αριθμό που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα 6-θέσιο δημοτικό σχολείο, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε πως σκοπεύει ο Δήμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας. 

Με εκτίμηση,

 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου

 Γιάννης Κεσσόπουλος, Πρόεδρος    
Κώστας Ζαβλάρης, Αντιπρόεδρος  
Αργύρης Λιάπης, Γραμματέας    
Νίκη Αργυρίου, Ταμίας    
Καίτη Παπαθανασίου, Μέλος