Δείτε φωτογραφίες από το νέο Δημοτικό Σχολείο

Επίσκεψη στο υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου, συνοδεία του επιβλέποντος μηχανικού από την πλευρά του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και εκπροσώπου της εργολάβου εταιρίας.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις αλλά και τις εκτιμήσεις, το κτίριο θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, με μόνο προβληματισμό το βροχερό καιρό που ούτως ή άλλως προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση το χειμώνα που πέρασε.
Για τον αύλειο χώρο ο χρόνος είναι πιο επιεικής, χρειάζονται μόλις 2-3 εβδομάδες και δεν πιέζει για τον ανεφοδιασμό του σχολείου με τα απαραίτητα υλικά (θρανία, πίνακες, ντουλάπες κλπ). Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε το σχολείο να έτοιμο για να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Οι εντυπώσεις από τον εσωτερικό χώρο είναι άριστες. Το κτίριο που εφάπτεται της οδού Σεφέρη φιλοξενεί κατά κύριο λόγο τις αίθουσες διδασκαλίας: 6 αίθουσες των 49 τετραγωνικών (7Χ7 μ.), άλλες 2 προς διάθεση, 1 ξένων γλωσσών, 1 καλλιτεχνικών, 1 Η/Υ, 1 Φυσικής.
Επίσης υπάρχουν μία βιβλιοθήκη 100 τ.μ. και ένα εστιατόριο 100 τ.μ., ενώ σε μικρότερες αίθουσες θα φιλοξενηθούν γραφείο διευθυντή, ιατρείο, κυλικείο, γραμματεία, φωτοτυπικό, γραφείο φύλακα και 4 αποθήκες των 50 τ.μ.
Στο βόρειο κτίριο, που εφάπτεται του πεζόδρομου της οδού Καρυωτάκη, υπάρχει γυμναστήριο (στο ισόγειο) 200 τ.μ. και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 200 τ.μ. (στον 1ο όροφο).
Επίσης, το κτίριο διαθέτει ανελκυστήρα και αυλή έκτασης 800 τ.μ.