Επιστολή του Συνδέσμου για τα “εκκρεμή” οικόπεδα του Συνοικισμού

πορεία - Α 20.12.2014Επιστολή στο Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Πάρη Τσογκαρλίδη έστειλε ο Σύνδεσμος (υπ’ αριθμ. πρωτ. 231/18-6-2015), ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των οικοπέδων που εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημοτικά και να μην περιέλθουν στους ιδιώτες που τα διεκδικούν. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που ο Δήμος οφείλει να ολοκληρώσει αισίως για το Συνοικισμό μας το δυνατόν συντομότερο. Διαβάστε το κείμενο της επιστολής, η οποία σημειωτέον συντάχθηκε σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Συνδέσμου που χειρίστηκε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

                Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αφορά στην περιοχή μας, είναι η οριστική επίλυση εκκρεμών ζητημάτων για τα δύο οικόπεδα για τα οποία έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 266/22-1-2014 απόφαση του ΣτΕ:

                α) ακίνητο εμβαδού 2.305,49 τ.μ., που βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ 647 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πυλαίας του Ν. Θεσσαλονίκης (συμβολή οδών Βάρναλη και Βισβίζη) που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου – αναψυχής και

                β) ακίνητο εμβαδού 717 τ.μ., που βρίσκεται στο Ο.Τ. 666α του ρυμοτομικού σχεδίου του ίδιου Δήμου (που περικλείεται από τις οδούς Παλαμά – Βάρναλη – Θεοφίλου) που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος για την ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου. 

                Όπως γνωρίζετε, το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων είναι πολύ μεγάλο, καθώς από την τελική έκβαση θα εξαρτηθεί η ίδια η φυσιογνωμία του δημόσιου χώρου αλλά και η καθημερινότητα στο Συνοικισμό μας. Γι’ αυτό και το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και πολλά χρόνια.  

                Με την παρούσα θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου να μπορούμε να πληροφορούμε έγκυρα τους συγκατοίκους μας, για τα εξής:

1) σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα ο Δήμος και τι προτίθεται να κάνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε τα οικόπεδα να περιέλθουν οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο και να αξιοποιηθούν περαιτέρω ως δημόσιος χώρος ή όπως αλλιώς προβλέπεται.  

2) σε ποια φάση βρίσκεται η συζήτηση της κλήσης που κατατέθηκε μετά την υπ’ αριθμ. 7713/14 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία διέταξε πραγματογνωμοσύνη;

Είμαστε στη διάθεσή σας. 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία. 

Με εκτίμηση, 

 

Γιάννης Κεσσόπουλος, Πρόεδρος                                                      

Κωνσταντίνος Ζαβλάρης, Αντιπρόεδρος

Αργύρης Λιάπης, Γραμματέας

Νίκη Αργυρίου, Ταμίας

Καίτη Παπαθανασίου, μέλος”