Ζητούμε από την ΠΚΜ ανανέωση των ηχοπετασμάτων την περιφερειακή οδό

ihopetasmataΕπιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος, με θέμα την αποκατάσταση των κατεστραμμένων και ει δυνατόν την αντικατάσταση των ηχοπετασμάτων προς βελτίωσή τους, στην Περιφερειακή οδό, από το τούνελ μέχρι τη γέφυρα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

“ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ κ. Στάθη Αβραμίδη, Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αρ. πρωτ. 215

Ημερομηνία: 05.03.2015

 

Αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχη,

Εδώ και αρκετά χρόνια τα ηχοπετάσματα που είχαν τοποθετηθεί στην Περιφερειακή Οδό για την προστασία των κατοίκων του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών από την ηχορύπανση των διερχομένων οχημάτων, έχουν υποστεί σοβαρές φθορές (ορισμένα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς).

Παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις του Συνδέσμου Κατοίκων οι ζημίες δεν αποκαταστάθηκαν.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα που επηρεάζει αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Συνοικισμού, ιδίως όσων κατοικούν στην οδό Ιπποκράτους, ενώ έχει και αισθητικές προεκτάσεις, θεωρούμε αναγκαία την παρέμβασή σας.

Κατόπιν τούτων, ζητούμε την αποκατάστασή των κατεστραμμένων και ει δυνατόν την αντικατάσταση των ηχοπετασμάτων προς βελτίωσή τους, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει (κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Περιφερειακής Οδού) και τα υπάρχοντα (ούτως ή άλλως παλαιάς τεχνολογίας) δεν μειώνουν επαρκώς τον ήχο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαστε στη διάθεσή σας”.