Μερικές σκέψεις και λίγο ρεπορτάζ μετά το 1ο “Αντάμωμα γειτονιάς” στα Κωνσταντινουπολίτικα
Μαζευόμαστε σιγά σιγά…
Ένα δημιουργικό πανηγύρι ήταν αυτό που ζήσαμε την Τετάρτη στο «αντάμωμα γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο Καρυωτάκη και στο Πάρκου του Μαθητή, στα Κωνσταντινουπολίτικα. Όπως έλεγαν πολλοί από τους κατοίκους του συνοικισμού, δεν είχε ξαναγίνει τέτοια συγκέντρωση κατοίκων της γειτονιάς των Κωνσταντινουπολιτών. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν σκεφτεί κανείς ότι ήταν η καλύτερη αφορμή για γνωριμία των κατοίκων με το Σύνδεσμο Κατοίκων, καθώς λειτούργησε ως μία άτυπη γενική συνέλευση. Κι αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος για τη νέα διοίκηση, που σε τρεις μόλις μήνες κατάφερε να αυξήσει τα μέλη του Συνδέσμου περίπου από 40 σε 200! Γιατί φυσικά η δύναμη μιας τέτοιας συλλογικότητας είναι τα μέλη του: όσο πιο πολλά τόσο πιο δυνατή φωνή. Φωνή για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές μιας τέτοιας γειτονιάς.

Σε μια τέτοια μαζική «ανοιχτή συνέλευση» είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε τη Δημιουργία Αρχείου Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών καλώντας τους συγκατοίκους να συνεισφέρουν κειμήλια, φωτογραφίες, έγγραφα, καθώς επίσης να αναφερθούμε σε ζητήματα που απασχολούν όλους μας όπως π.χ. τα σχολεία. Επίσης, πολλοί φίλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να γραφτούν στο Σύνδεσμο και έτσι αυξήσαμε τα μέλη μας.  
Έτσι, λοιπόν, το 1ο “Αντάμωμα γειτονιάς” στα Κωνσταντινουπολίτικα  πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. Η συμμετοχή των συγκατοίκων μας, παιδιών και μεγάλων, ήταν μαζική και εντυπωσιακή. Γνωριστήκαμε, συζητήσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε! Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή… Από τις 7 το απόγευμα άρχισε η προσέλευση ενώ κατά τις 8.30 γινόταν το αδιαχώρητο στο Πάρκο.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τη ζωγραφική προσώπου από τα «Παιχνιδίσματα», ενώ καθηλώθηκαν από την παράσταση “Τα τρία γουρουνάκια” από το Κουκλοθέατρο της Λίτσας και της Χριστίνας Μπήτιου (ΧΑΝΘ), ενώ η τσίκνα από τα σουβλάκια και οι μπίρες έφτιαχναν το κλίμα! Κατά τις 9 τη σκυτάλη πήραν οι… τρομερές κυρίες του  Χορευτικού Κωνσταντινουπολίτικων υπό τον χοροδιδάσκαλο Σπύρο Βράκα που ξεσήκωσαν τον κόσμο με το χορό τους και οδήγησαν σε ένα ενθουσιώδες dj’s party. 


Φυσικά, όταν ξεκινήσαμε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την ανταπόκριση των καταστηματαρχών του συνοικισμού. Τους ευχαριστούμε όλους όσοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς στο «αντάμωμα»!

Θα συνεχίσουμε και με άλλες εκδηλώσεις ουσίας. Ήταν μια καλή αρχή για να… μαζευτούμε. Γιατί ήδη, όπως έχουμε αναφέρει και στις ανοιχτές συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες κινήσεις, με στόχο τη βελτίωση του οικισμού Κωνσταντινουπολιτών.