«Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…»: βγαίνουμε από τα σπίτια μας το Σάββατο 20/12, στη 1 το μεσημέρι!

afisa kalanta1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

«Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…»

  • Λέμε τα κάλαντα στη γειτονιά μας!
  • Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα
  • Συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

 

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…», που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της εκδήλωσης είναι αναλυτικά οι εξής:

Από τη 1 το μεσημέρι, στο παρεκκλήσι της Αγίας Γλυκερίας (επί της οδού Βάρναλη) θα συγκεντρώνονται ρούχα και τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας του Αγίου Χριστοφόρου σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Στη 1.30, θα συγκεντρωθούμε στο Πάρκο Μπαργιαμάκη (Δημοκρίτου & Βυσβίζη γωνία) μαζί με τα παιδιά μας και τα τριγωνάκια τους. Από εκεί θα ξεκινήσουμε, μαζί με την μπάντα σαξοφώνων «Τετραμπάμ» (Νίκος Καϊάφας, Αντώνης Καρακώστας, Άγγελος Λαμπαδαρίδης, Κατερίνα Μουντζέλη) και με τα παιδιά να τραγουδούν τα κάλαντα, μια διαδρομή στους δρόμους του Συνοικισμού: Δημοκρίτου – Βυσβίζη – Γληνού – Θεοφίλου – Βάρναλη – Βυσβίζη – Μενάνδρου – Παλαμά – 17ης Νοέμβρη (1η στάση στη Βυσβίζη, 2η στάση στη Σεφέρη) – Ιπποκράτους – Συμεωνίδη – Σεφέρη – Θερμαϊκού – Δημοκρατίας – Βάρναλη – Αγία Γλυκερία (τέρμα). Η χριστουγεννιάτικη γιορτινή πορεία που σκοπό έχει να ξεσηκώσει με τους ήχους των οργάνων και τις χαρούμενες παιδικές φωνές, τη γειτονιά μας, θα καταλήξει στο χώρο δίπλα στο Παρεκκλήσι της Αγίας Γλυκερίας, όπου τα μικρά παιδιά θα κεραστούν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα, φτιαγμένα από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Κωνσταντινουπολίτικα, ένα χωριό μέσα στην πόλη» του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο (δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο)

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

13.00 – 15.30, Ιερό Παρεκκλήσι Αγίας Γλυκερίας: Δράση συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και ρούχων τα οποία και θα αποδοθούν από τους υπευθύνους του Συνδέσμου στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Χριστοφόρου (η συλλογή θα συνεχιστεί και το πρωί της Κυριακής μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας)

13.00-14.00, Ιερό Παρεκκλήσι Αγίας Γλυκερίας: σημείο συγκέντρωσης κερασμάτων που έχουν φτιάξει μαμάδες και γιαγιάδες του Συνοικισμού (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, νηστίσιμα εδέσματα κ.λπ.)

13.30, Πάρκο Μπαργιαμάκη (Δημοκρίτου & Βυσβίζη γωνία): «Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…» – εκκίνηση μπάντας σαξοφώνων «Τετραμπάμ» και παιδιών για τη γιορτινή βόλτα στους δρόμους του συνοικισμού. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δημοκρίτου – Βυσβίζη – Γληνού – Θεοφίλου – Βάρναλη – Βυσβίζη – Μενάνδρου – Παλαμά – 17ης Νοέμβρη (1η στάση στη Βυσβίζη, 2η στάση στη Σεφέρη) – Ιπποκράτους – Συμεωνίδη – Σεφέρη – Θερμαϊκού – Δημοκρατίας –Βάρναλη – Αγία Γλυκερία (τέρμα).

14.30, Ιερό Παρεκκλήσι Αγίας Γλυκερίας: ολοκλήρωση της πορείας με κέρασμα στα παιδιά και ευχές

 

*Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν ως εθελοντές α) για τη συλλογή ρούχων και  τροφίμων και β) για την υποδοχή των χριστουγεννιάτικων και νηστίσιμων εδεσμάτων, παρακαλούνται να στείλουν SMS στο τηλ. 6977-309881 ή μήνυμα στο email ή στο facebook (inbox) με το όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

πορεία - Α 20.12.2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

unitedreporters.gr

141218 makedonia