«Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…» για δεύτερη χρονιά!

ΚΑΛΑΝΤΑ 2015ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

  • Λέμε τα κάλαντα στη γειτονιά μας!
  • Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα
  • Συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…», που διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της εκδήλωσης είναι αναλυτικά οι εξής:

Από τη 12 το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο του νέου Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας (επί της οδού Σεφέρη) θα συγκεντρώνονται ρούχα και τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας του Αγίου Χριστοφόρου σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα, θα συγκεντρωθούμε στο Πάρκο του Μαθητή (οδός Βυσβίζη) μαζί με τα παιδιά μας και τα τριγωνάκια τους. Από εκεί θα ξεκινήσουμε με χορωδία παιδιών από τα σχολεία του Συνοικισμού υπό την καθοδήγηση του μουσικοδιδάσκαλου και μέλους του Συνδέσμου Γρηγόρη Λαγκουβάρδου, μια διαδρομή στους δρόμους του Συνοικισμού: Παπαφλέσσα – Θεοφίλου – Βάρναλη – Παπανικολάου – Μενάνδρου – Παλαμά – 17ης Νοέμβρη – Ιπποκράτους – Πρωτομαγιάς – Δημοκρατίας – Θερμαϊκού – Σεφέρη – Βάρναλη – Αγία Γλυκερία (τέρμα).

Η χριστουγεννιάτικη γιορτινή πορεία που σκοπό έχει να ξεσηκώσει με τους ήχους των οργάνων και τις χαρούμενες παιδικές φωνές, τη γειτονιά μας, να γνωρίσουμε το Συνοικισμό μας, να τον αγαπήσουμε και να το φροντίζουμε, θα καταλήξει στο χώρο δίπλα στον αύλειο χώρο του νέου Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, όπου τα μικρά παιδιά θα κεραστούν χριστουγεννιάτικα και νηστίσιμα εδέσματα, φτιαγμένα από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Κωνσταντινουπολίτικα, ένα χωριό μέσα στην πόλη» του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

12.00 – 14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: Δράση συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και ρούχων τα οποία και θα αποδοθούν από τους υπευθύνους του Συνδέσμου στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Χριστοφόρου (η συλλογή θα συνεχιστεί και το πρωί της Κυριακής μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας)

12.00-14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: σημείο συγκέντρωσης κερασμάτων που έχουν φτιάξει μαμάδες και γιαγιάδες του Συνοικισμού (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, νηστίσιμα εδέσματα κ.λπ.)

12.00, Πάρκο του Μαθητή (οδός Βυσβίζη): «Χριστούγεννα είναι, κάλαντα λέμε…» – εκκίνηση χορωδίας μαθητών και παιδιών για τη γιορτινή βόλτα στους δρόμους του συνοικισμού.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Παπαφλέσσα – Θεοφίλου – Βάρναλη – Παπανικολάου – Μενάνδρου – Παλαμά – 17ης Νοέμβρη – Ιπποκράτους – Πρωτομαγιάς – Δημοκρατίας – Θερμαϊκού – Σεφέρη – Βάρναλη – Αγία Γλυκερία (τέρμα).

14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: ολοκλήρωση της πορείας με κέρασμα στα παιδιά και ευχές

14.00, αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας: Χορευτικό Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης

 

*Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν ως εθελοντές α) για τη συλλογή ρούχων και  τροφίμων και β) για την υποδοχή των χριστουγεννιάτικων και νηστίσιμων εδεσμάτων, παρακαλούνται να στείλουν SMS στο τηλ. 6977-309881 ή μήνυμα στο email konstantinoupolitika@gmail.com ή στο facebook (inbox) www.facebook.com/konstantinoupolitika.pylaia.thessaloniki με το όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας.